Bøker


Her kan du lese mer om bøkene Amal Aden har forfattet.

Jacayl er kjærlighet på somali

I gata der Sarah bor i Burco i Nord-Somalia, mener folk flest at ære og plikt er viktigere enn kjærligheten. Noen hevder til og med at kjærlighet ikke finnes. Det stemmer selvsagt ikke. Den finnes, men kjærlighet er for mennesker uten ære, for mennesker som ikke eier skam.

Sarah er ung og forelsket. Det eneste hun ønsker, er å gifte seg med Mustafa. Da han ber om hennes hånd, blir han brutalt avvist av familien hennes. Han er fattig og fra feil klan. Selv om Sarah blir hardt straffet for å ha oppmuntret ham, er ikke de to unge villige til å gi opp kjærligheten. Men forsøket på å frigjøre seg fra plikt og konvensjoner går ikke slik de håper og drømmer om.

Kjærlighetens vilkår er aldri hardere enn når man blir straffet for å elske.

Amal Aden har gitt ut seks dokumentarbøker som har fått mye oppmerksomhet og ført til debatt. Dette er hennes første roman. Den er skrevet i samarbeid med forfatteren Håvard Syvertsen og er basert på en sann historie.

Om håpet glipper, er alt tapt

Homofil. Minoritet. En kombinasjon som sprenger grenser og utfordrer. I denne sterke dokumentaren fra Amal Aden møter vi både hennes personlige historie og historiene til andre homofile minoritetspersoner som kjemper for å bli respektert.

Amal Aden, som i 2011 sto offentlig fram som lesbisk, skildrer de store kostnadene åpenhet om legning kan ha i ulike minoritetsmiljøer. Denne boken viser at kampen for seksuell frihet og likestilling må fortsette å kjempes i Norge anno 2012.

Min drøm om frihet

I denne selvbiografiske fortellingen møter vi et barn som overlever et borgerkrigsherjet Somalia, og en ungdom som overlever en trøstesløs tilværelse i indre Oslo øst.

Amal Aden kom til Norge som 13-åring etter å ha levd som gatebarn i sju år. Hun var da analfabet. I dag er hun selvstendig næringsdrivende - og har skrevet tre bøker.

Min drøm om frihet er et gripende dokument om oppvekst i Somalia og Norge. Det handler om Adens liv, slik hun husker det, og hennes erfaringer og refleksjoner. Der hun er usikker, eller der hun ønsker å beskytte en tredjepart, benytter hun seg av en like sann, men anonymisert virkelighet.

ABC i integrering

Det finnes mange flotte innvandrere i Norge som er godt integrert og som hver dag bidrar til noe positivt for andre, men altfor mange står utenfor samfunnet. Målsettingen må være at alle nyankomne raskt skal finne seg til rette i landet og være til glede for seg selv, familien sin og samfunnet ellers.

"ABC i integrering" er en pamflett i punkter, det er en guide fra en utålmodig praktikus, det er en lettfattelig og direkte håndbok i kunsten å integrere.

Amal Aden ønsker å hjelpe det norske samfunnet til å forstå hvordan mange av innvandrerne lever, slik at samfunnet lettere kan hjelpe dem på en fornuftig måte. Skal Norge bli en suksess som et fleretnisk og flerkulturelt land, må innvandrere bli fullverdige borgere i sitt nye land med de samme rettigheter og plikter som alle andre.

Kontakt & booking

Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Amal Aden - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding om pris, dato og annet.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.